Projecten

Contact

Veronica Frenks
Marnixplein 14
4386 AB  Vlissingen
+316 47 49 91 94
veronica@frenks.com

Pleven, Bulgarije, 10 september 2012

Panorama Vlissingen in Bulgarije

De Conferentie van het International Panorama Council werd dit jaar in Pleven, in Bulgarije gehouden. Daar bevindt zich een panorama dat de belegering van Pleven in 1877, een van de belangrijkste gebeurtenissen uit de Turks-Russische oorlog, weergeeft.
Ik sprak er over het panorama van Vlissingen uit 1809, over het panorama van Walcheren waaraan Jo Dumontak met vrijwilligers aan werkt en over het Igirama van de Middelburgse kunstenaar William Verstraeten.


Den Haag, 01 april 2010

filmpje omroep zeeland

Omroep Zeeland filmde de aquarellen van het panorama Vlissingen en zocht de locaties in de stad waar de tekeningen gemaakt zijn. Ilja Tuning nam de moeite ook naar Den Haag te gaan en zo een indruk te krijgen hoe het panorama Vlissingen tussen 1810 en 1815 geexposeerd is geweest.


Den Haag, 27 maart 2010

tentoonstelling in Panorama Mesdag

De vrede van Mesdag
Locoburgemeeser Suurmond van Vlissingen vond het schokkend te vernemen dat er nooit vrede is getekend tussen de Vlissingers en de Britten na het bombardement van Vlissingen in 1809. Hij bood namens het gemeentebestuur van Vlissingen vrede en vergeving aan aan het Britse Rijk dat vertegenwoordigd werd door Mr. Bob Fairweather die de Engelse ambassadeur verving. Hij deed dat tijdens de opening van de tentoonstelling Panorama Vlissingen 1809 in panorama Mesdag in Den Haag. Mr. Bob Fairweather accepteerde het aanbod graag en drukte locoburgemeester Suurmond de hand ter bezegeling.


Den Haag, 26 maart 2010

Tentoonstelling in Panorama Mesdag

Het verhaal van Vlissingen in 1809 is uitgebreid te zien zijn in Panorama Mesdag. Dat is te danken aan Henri Aston Barker die kort na de Engelse expeditie naar Walcheren een panorama schilderde over de rampzalige gebeurtenissen. De tentoonstelling is van 26 maart tot eind augustus 2010.


Veere, 09 februari 2010

Een haven te ver

Een Haven te Ver, het boek over 1809 waaraan auteurs van verschillende disciplines hebben meegewerkt is verschenen bij uitgeverij Vantilt Het verhaal van het panorama staat in hoofdstuk 8.